dilluns, 18 de febrer del 2008

Reflexions en la distància del temps...

Ja fa molts dies que hem deixat enrera les eleccions municipals al nostre poble, els seus resultats i les seves conseqüències, i hem passat aquest temps amb una gran dosi de prudència. Si no hem dit res fins ara, és perquè l’endemà d’aquesta data, teníem clar que passaríem a l’oposició, i volíem fer una oposició serena, tranquil·la i constructiva, i així ho vam deixar clar al grup guanyador de les eleccions. Volíem deixar un temps prudent de tranquil·litat, per tal que aquells a qui les eleccions els hi havien atorgat la responsabilitat de governar, es posessin en marxa i comencessin a treballar de valent.

Dels resultats electorals, alguns podien pensar, que allò que tots els partits o grups polítics adversaris nostres, feien públic: “ Volem a CiU fora “, “Que no governin els de sempre” o “Que CiU no tornin a tenir majoria absoluta”, possibilitaria un govern ampli de coalició entre la resta de partits, i treballarien tots plegats pel poble. No ha estat així. Han deixat clar, que moltes de les coses que es diuen en campanya electoral, a l’hora d’aplicar-se canvia molt, i també, que els interessos de cadascun dels grups són difícils de pair pels altres. Tot plegat ens ha deixat un govern en minoria de quatre regidors. Un grup incapaç de posar-se d’acord amb ningú per governar amb la tranquil·litat suficient, i que deixa en una situació massa fràgil les decisions que s’han de prendre pels propers anys, plantejant seriosos dubtes sobre la durada del govern al marge del seu encert polític.

D’aquestes darreres eleccions pensem que ens cal treure’n algunes conclusions, donat l’esquifit resultat, sobretot en clau de grup polític. De ben segur que molts no ens pensàvem el resultat, - potser ningú- ni els que varen guanyar, però aquesta és la realitat. Intentar trobar-hi explicacions es difícil, perquè possiblement n’hi ha més d’una. Potser, per uns serà massa anys al govern, pels altres el creixement urbanístic, per altres el canvi de cap de llista, pels altres l’equip, etc.
És a dir, que motivat pel que sigui, CiU va perdre la seva majoria al nostre Ajuntament.

I ara què? Doncs mireu, hem d'intentar trobar-hi l’adreçador, hem de continuar treballant pel nostre poble, cadascú des de allò que més coneix. Ens hem de posar a la disposició dels nostres veïns per ajudar en tot el que puguem. En definitiva fer el que sempre hem fet. El nostre tarannà és i serà: escoltar i recollir, buscar i sumar, treballar perquè el conjunt de persones, empreses, entitats i col·lectius socials vegin cobertes les seves necessitats i el màxim de somnis possibles per a tothom. Amb un afegitó important, que és la tasca de fer un control de les decisions que prenen els que governen, valorant-les i adreçar-les o corregir-les si s’escau.

Tenim clar que estant en un lloc o l’altre, farem tasca d’acció de govern perquè així correspon a qui està en un Ajuntament com el nostre. Volem ser un equip per progressar amb força, i perquè així sigui, hem de comptar amb tots aquells que vulguin posar un gra de sorra per Sils. Restant a la vostra disposició us donem les gràcies per endavant.

Grup de CiU a Sils

2 comentaris:

LNC ha dit...

Això del canvi de candidat és una broma no? si es torma a presentar en Rovira o en Capdevila, CiU a Sils es queda amb un regidor i IDS amb majoria absoluta.

Anònim ha dit...

visca CIU!