dissabte, 23 de febrer del 2008

La Comissió de Festes

Des de fa ja molts anys la Festa Major, actes lúdics i festius de Sils han estat portats per persones del nostre poble, integrants de la Comissió de Festes. Unes persones que hi dediquen el seu temps ja molts dies abans per llavors, quan arribi l’hora, tot surti perfecte o com a mínim de la millor manera.

Cal dir que totes aquestes persones, -i moltes vegades sense formar part de cap entitat-, hi dediquen un temps que es seu, un temps que fan el que els agrada però sense oblidar que resten temps a altres persones com per exemple, les seves famílies. Tampoc cal oblidar que ho fan per voluntat pròpia i perquè els agrada que el nostre poble sigui viu, perquè tots plegats puguem gaudir de festes i moments per compartir, per sentir-se cadascú una mica “seu” el nostre poble, i per tant el que necessiten en tot moment és el nostre suport i reconeixement. Caldria doncs, fer una reflexió sincera i agrair a totes elles, sense oblidar-ne cap, tot i que sigui per la col·laboració més petita que hi pugui haver…a tots, cal donar-los les gràcies, i sobretot a les que formen part d’una Entitat .

Aquest any i després dels resultats de les eleccions municipals del maig els integrants de la Comissió de Festes varen decidir deixar la seva col·laboració. Fet que ha portat força enrenou de portes endins sobre aquesta “fugida”.

Com que sabem que les relacions socials i personals són les que ens motiven a actuar i prendre decisions sobre les nostres conductes, creiem en aquests moments ens cal pensar i no jutjar, entendre i no criticar ni qüestionar a cap de les persones integrants. Persones que per temes de relacions personals, se sentien molt lligats a l’equip de Govern que teníem fins llavors i per que per tant, després dels resultats electorals, aquestes persones varen veure també que Sils volia un canvi i calia doncs, sortir de la Comissió i deixar la tasca que portaven a terme després de molts gairebé 15 anys.

Val a dir també que amb el pas del temps , la seves situacions personals també han anat canviat i per tant, potser ara tampoc hi poden dedicar tot els temps que abans tenien. La gent del nostre poble va demanar un canvi, és el que tenim, per tant, és de suposar que també hi haurà moltes persones afins al nou Equip de Govern que farà la mateixa tasca. Si el nostre poble volia un canvi de timó, potser també cal canviar les persones que porten temes prou importants com són les festes, no?.
Aquest any 2007 hi ha hagut ja algun canvi, (algun malauradament, ha provocat alguna divisió entre persones de diferents entitats) i ara en tindrem més. Veurem com funciona, veurem si les despeses que teníem fins ara no pugen perquè el que si que cal ara i amb urgència, és trobar més persones que vulguin dedicar el seu temps personal desinteressadament i sense benefici propi a portar aquests temes que necessiten implicació i decisió. Esperem que no s’hagi de portar des de alguna empresa externa o a canvi d’alguna despesa econòmica ja que aquests despeses surten directament de l’Ajuntament i ja sabeu que ….l’Ajuntament SOM TOTS ¡!