diumenge, 17 de febrer del 2008

CiU vol un compromís dels partits perquè governi la llista més votada

Convergència i Unió va fer ahir un col·loqui amb una trentena de joves a Salt sobre propostes de qualitat democràtica, per evitar l'allunyament de la ciutadania respecte de la política. El cap de llista de CiU en el Congrés, Jordi Xuclà, va proposar tres mesures en aquest sentit. La primera és que els partits adquireixin un compromís per respectar la llista més votada, i que aquesta sigui la que governi: «El PSOE i el PP ja s'hi han compromès a l'Estat, ara que també ho facin a la Generalitat.» També va proposar obrir les llistes electorals, i la celebració d'una segona volta en els ajuntaments, «ja que així es milloraria l'estabilitat dels governs municipals, en què des dels últims anys tot s'hi val». Xuclà va ser a la nit en un sopar amb les cuineres de Sils. Finalment, ahir també es va refundar la secció local de JNC a Olot.

9 comentaris:

LNC ha dit...

A Sils la llista més votada és AMS+CiU+ICV amb 1072 vots davant 580 d'IdS.

A veure si espavilem i no ens deixem prendre el pèl pel montillistes. Xico, alcalde. Mòbil i Trobada, en dos dies en Miralles i en Tello estan per la labor. Que no s'avanci en Nogué.

Que venen les catalanes i els hem de fora del Palau de la Generalitat.

Anònim ha dit...

Mes val esperar i governar amb suport mayoritari que fer tripartits dels que ja estem farts, !!!que yo recordi ningu hem va dir que al votar a CiU estaba votant a ICV i AMS!!! Siguem coherents i no fem a nivell local el que critiquem a nivell nacional (PSC-ERC-ICV)

Anònim ha dit...

Apreciada LNC, gracies als teus amics de ICV i ERC Convergencia i Unio no esta al govern de Catalunya i prefereixen al Sr.Montilla amic del Bono, Magdalena Alvarez, Ibarra,..... que al Sr Mas, si aixo es ser catalanista millor olvidarse de la politica i dedicar el temps a podar el lledoner.

LNC ha dit...

Ser Catalanista és defensar la identitat nacional catalana, i toti que com CiU no hi ha cap altra per fer-ho (tot i aguantar en Duran, No volem ministres volem sobiranistes!) No som els ni les úniques que ho fem. La culpa del montillisme és d'ERC i així els està anant. Ara toca que CiU que demostri que té capacitat d'entendre's fins i tot amb ICV -que també és catalanista- i amb ERC, i Sils pot ser un bon exemple.
La majoria del poble va votar perquè en Nogué no fos alcalde. Xico fes el salt ! Pensa que els que de de dins de CiU a Sils no estan pq siguis alcalde, sense voler, enfonsen cada dia una mica el primer partit de la nostra gran Nació.

Petons a tots i totes i reflexioneu: Què és millor aprofitar l'experiència d'en Xico, els coneixement d'en Miralles i el treball a peu de carrer d'en Tello o mantenir el desgovern d'en Nogué i en Cot??? és el meu modest parer. ;-)))

I Sort que és va presentar en Xico, si presnteu un/altra, CiU a Sils es queda amb un regidor.

Si teniu més dubtes de què cal fer, aneu al carrer còrsega de barcelona (la casa gran del catalisme que us ho explicaran així veure que no és un dèria meva)

CiU vol més amics i amigues que mai!!!

LNC ha dit...

Ja sé que sóc pessadeta, però encara us faig una proposta millor: Monteu un bon acte públic a Sils, amb l'Artur i l'Oriol, que serà un èxit d'assistència, per tal que expliquin en què consiteix la casa gran del catalanisme ;-))))

Anònim ha dit...

Escolteu CIU,

m'han comentat que els tècnics encarregats en l'elaboració del nou POUM estan avançant en la seva redacció. Que IDS ja ha presentat el projecte amb les variacions corresponents respecte de l'inicial. Fet per CIU en el seu dia?
em comenten que:
- els canvis són mínims en la idea i les edificabilitats que ja havia proposat CIU en el seu dia
- que en NOGUÉ ALCALDE ES REQUALIFICA una zona rústica en urbana. Que és l'única zona que es requalifica? Això l'hi permet un increment en edificabilitat molt important???
- que en NOGUÉ va presentar unes proves falses (fotos falses i manipulades) perquè el nou POUM l'hi permetés construir una masia en un lloc de la seva propietat on n'hi havia una fa 40 anys??

Si tot això és veritat sembla que si prestés la mateixa atenció als temes de poble com als seus aniríem molt millor tots plegats.

papapaco ha dit...

Si reassem els plens de l'ajuntament des de que governa IDS veurem que Convergencia ha fet avançar sempre a l'equip de govern en els carods, ja amb el bot afirmatiu, quan les quatre de l'oposició posaven en dificultats a IDs ja amb la seva abstenció quan no calia el vot afirmatiu. Repasseu els plens. La realitat no es pot tergiversar. Convergència és el grup en que el coix equip de govern s'arrepenja per a poder caminar, només alguns aspectes formals i externs la converteixen en oposició

papapaco ha dit...

Si repassem els plens de l'ajuntament des de que governa IDS veurem que Convergencia ha fet avançar sempre a l'equip de govern en els acords, ja amb el vot afirmatiu, quan les quatre de l'oposició posaven en dificultats a IDs ja amb la seva abstenció quan no calia el vot afirmatiu. Repasseu els plens. La realitat no es pot tergiversar. Convergència és el grup en que el coix equip de govern s'arrepenja per a poder caminar, només alguns aspectes formals i externs la converteixen en oposició

Anònim ha dit...

No m´agraden els fanatismes de cap mena, ni religiosos, ni esportius, ni politics, penseu be si qualcuna d´aquestas cosas vos porta el pa a taula, o vos paga l´hipoteca, els de dalt si que van ben grassos, de reunio en reunió, i de dinar en dinar, i anar cobran una bona "pasta", si els rucs del poble no fem rodar la senia, ells no poden regar la seva horta paricular, tenim el sindrome d´Estocol, ens "matxacan", i encara els estimem, els defensem, els votem, i ens creiem tots el contes i sopars de duro, que ens prometen envolicats en la senyera, i mentrestant el poble feina a viure, tant l´hi fa que mani en Mas, en Montilla o en Carod, fan veura que es barallen, pero despres van a sopar junts, i es reperteixent el pastis, i aqui pau i despres gloria, i tal dia fara un any, perque qui dia passa any empeny, i el poble esperant que faigint un miracle, com la verge de Lorda o la de Fatima, i la veritat es que el miracle si que el fan, de portes endins, col-locan a tots els seus, aprofitant tot lo que puguin, i d´aqui quatre anys ja en tornerem a parlar, i com que son els que son, i no n´hi han mes, i a mes tots son bons amics, encara que no ho sembli, es possen d´acord i la sang no arriva al riu, la seva, perque la del poble ja fa temps que hi arriva, families senseres amb fills petits, que no poden pagar la vivenda, que no tenen feina, que amb prou feina menjen un plat al dia, pero els panxacontentes, vinga predicar, vendre la moto, i mirar cap un altre banda, tots els seus fills van a les millors escoles, (no a les publiques), tenen metges privats, i per operarse tenen preferencia a la seguretat social, (igual com tots nosaltres), fan mentres els hi dura el carrec, bons contactes, bones amistats, y bons negocis, (igual com tots nosaltres), el dia que perden el carrec, cobran bones pensions vitalicies (com tots nosaltres) etc, etc, i lo bo del cas, es que tot aixo ho tenen, perque els hi em donat nosaltres amb el nostre vot, te collóns la cosa, es pot ser ruc i masoquista, pero no fins aquets extrems, per tant demano el vot en blanc.