dissabte, 5 d’abril del 2008

El ramal de la MAT fins a Riudarenes passarà a 500 metres de tres jaciments arqueològics i deu masies

Un estudi de la Diputació diu que l'impacte serà crític perquè travessa un espai verge
ANNA PUIG. Riudarenes El ramal que connectarà la línia Sentmenat-Bescanó amb la subestació elèctrica de Riudarenes passarà a 500 metres de tres espais d'interès arqueològic i de deu masies, la majoria de les quals daten del segle XVII o XVIII. Així ho conclou un estudi encarregat per la Diputació que valora l'impacte de la MAT sobre els valors naturals, paisatgístics i patrimonials de Santa Coloma i Riudarenes. L'informe considera que l'impacte serà «crític» ja que travessarà un espai lliure d'infraestructures.
El puig Ardina i les roques de Ca l'Agustí, a Riudarenes, i Can Gorgals Vell, a Santa Coloma, són els tres espais d'interès arqueològic que estaran a tocar de la MAT. En el primer hi ha restes des del període ibèric fins a finals del període romà. No s'ha concretat encara l'origen del que s'ha trobat a Ca l'Agustí, i al jaciment de Can Gorgals Vell s'hi han trobat estructures d'un habitatge de l'era medieval. També a 500 metres hi haurà situades una desena de masies, totes del municipi de Riudarenes. Estem parlant de Ca l'Agustí (segle XVII-XVIII), Cal Vicari (XVIII), les Torres de Puig Ardina (XIX), Els Bualous (XVI), Can Calçada (XIV) i també de la capella de la Mare de Déu de Montcorb, entre altres.
L'estudi també enumera sis jaciments més i fins a 35 masies i patrimoni religiós que estaran situats a un quilòmetre de la línia d'alta tensió. Segons l'informe, elaborat per la consultoria Fractàlia, la MAT causarà un impacte global crític ja que aquest ramal, que travessa de ple els municipis de Santa Coloma i Riudarenes, s'implantarà en un espai lliure d'infraestructures i afectarà la fauna (ocells migratoris, tortuga d'estany, falcó mostatxut i espècies d'amfibis protegits) i la connectivitat biològica, i pot destruir xemeneies i colades volcàniques, i alerta que augmentarà el risc d'incendis.

Jaciments arqueològics:
- Puig Ardina i Roques de Ca l'Agustí (Riudarenes)
- Can Gorgals Vell (Santa Coloma)
Patrimoni arquitectònic:
- Pallar de Cal Vicari
- Ca l'Agustí
- Cal Vicari
- Can Calçada
- Can Maidó
- Can Montràs
- Els Bualous
- Mas Barrot
- Torres Puig Ardina
- Capella Mare de Déu de Montcorb

9 comentaris:

LNC ha dit...

O es comença a moure fitxa o qualsevol dia d'aquest se'ns cola en Montilla a inaugurar una obra del mandat passat.

Artur President. Xico, Batlle.

Anònim ha dit...

Els arguments contra el transvasament del Roine del PSC i d'ICV són els mateixos que utilitza Aznar.



Ø El cost

Ø Cal un acord amb França

Ø Els francesos tindrien la clau de l'aigua.



Aixó em fa plantejar que tenim un govern de ciència i ficció, doncs, la MAT que trinxa la meva terra, clavarà les seves torres de 70 metres havent emprat els mateixos 3 pilars utilitzats en sentit positiu:



Ø El cost

Ø Cal un acord amb França

Ø Els francesos tindrán la clau de l'energia (per les seves nuclears)



El PSC i el PP hi estant a favor. El tripartit català, investint el PSOE com a president i donant els diners per fer l'arròs MAT cuinat des de Madrid amb el cuiner del Ministeri d'Industria d'arrels mediterrànies.

Jordi Riudarenes

Anònim ha dit...

Sóc votant de CIU de sempre i no puc entendre com és possible que estiguem donant suport amb abstencions a un govern que no para de matxacar-nos i que ja ha fartat al poble. Nois, no ho entenc.

LNC ha dit...

http://www.convergencia.cat/microsite.php?ms_ID=2

Anònim ha dit...

ROVIRA DEIXA DE DEFENSAR IDS. MOCIO JA.

Moviment de defensa de Vallcanera ha dit...

Ideari
1.- Extinció immediata de l’EUCM Vallcanera Parc i que l’Ajuntament es faci càrrec del manteniment i millora com fa, per exemple, a Can Cabriol.

2.- CEIP a Vallcanera per tal de donar servei més proper als nens i les nenes del veïnat i com a solució al finançament del transport escolar i la massificació que pateix el CEIP de Sils

3.- Il.luminació a les carreteres de Mallorquines a l’Hostal Rolls i a la carretera d’accés a les urbanitzacions de Vallcanera Parc i Les Comes.

4.- Augmentar els serveis i equipaments (Instal.lacions, serveis mèdics, finestra de l’Ajuntament, etc.) al veïnat de Vallcanera, sense perdre cap dels que ja té Sils.

5.- Compromís de l’Ajuntament perquè cap família de Sils hagi de pagar pel Transpot escolar, si la Generalitat no ho fa. (aquesta ja està)

6.- Que no es creï una entitat ni junta de conservació a la urbanització Les Comes, un cop recepcionades les obres de l’actual junta de compensació de la urbanització.

Totes aquestes reclamacions estan essent desvirtuades pel Govern de Sils d’IdS-PM i els Serveis Tècnics, fomentant un conflicte entre Sils poble i les urbanitzacions que a Vallcanera ningú vol. No anem contra ningú ni cap veïnat, només reclamem millores i més qualitat de vida per tot el municipi.

Anònim ha dit...

ANÓNIMO DIJO.........

¿Ahora o cuándo?

¿Qué ha de pasar para que toméis la decisión de hacer un voto de censura y hacer dimitir a este alcalde del sitio que nunca debió ocupar?

La mayoría de votantes os lo agradeceremos.

No importa el alcalde que elijáis entre vosotros, porque en preparación, educación y manera de governar, seguro que lo hará mucho mejor.

Es raro el pleno en que no da la nota y con los apuntadores que tiene que dan pena, solo le falta la estrella de xerif y el revólver!

Este pueblo de Sils no se merece personajes como él!.

Sed valientes y haced que deje este puesto y que se marche ya!

MOLTES GRACIES!!

Vergonya ha dit...

Sé què aquest no és el lloc oportú, però espero que el pogueu moure al lloc on toqui, gracies:

VERGONYA!

Després de llegir tot el què he llegit aquest dies i vist els últims tres comentaris només puc dir:

Vergonya! Hauria de fer callar al demés quan volen discrepar d’alguna cosa, encara que no ens faci sentir còmodes.

Vergonya! I pensar en neo-feixistes per molts “visques” als símbols que s’hi afegeixen en alguns comentaris.

Vergonya! Perquè s’entreveu que en una reunió s’ha posat com a condició per a no sé sap què, el silenci i, a més, cridant l’atenció a un marit per fer callar la seva dona, perquè no és pot amb ella, això és: feixisme, recorda el franquisme, els falangistes que ens vindran a veure el 13-D i el masclisme del més pur i dur.

Vergonya! Perquè és gent responsable d’una entitat que té sota el seu càrrec la mainada d’un poble.

Vergonya! Perquè de cara a l’exterior s’intenta donar una imatge molt correcta, d’això se’n diu hipocresia.

Vergonya! Perquè en el seu fer “interior” regurgiten el pitjor d’una societat poc democràtica, repeteixo: Això s’anomena feixisme i fanatisme.

Vergonya! Perquè ara no poso en dubte les queixes de les famílies sobre la poca claredat, manca de democràcia i la prepotència que porten patint fa temps.

Vergonya! Perquè efectivament se’ls fa fora, ara ja fer-los fora de Sils, i a sobre se’n foten en els comentaris, això és directament mesquinesa.

Vergonya! Perquè els que feien de mediadors han permès aquestes maneres.

Vergonya! Perquè se sobreentén que els que demanen ser escoltats no han obtingut res, ni tant sols la mediació.

Vergonya! Perquè no es prenen decisions.

Vergonya! Per aquest “aaaaaaa” i aquest “aleluia” tan depreciatiu del final que confirma tot el què he dit. No sé qui ha sigut, però li hauria de caure la cara de vergonya, per masclista i per prepotent.

Vergonya perquè no es tracta d’un Club sinó dels nens i nenes d’un Club, d’això se’n diu ràbia perquè no s’admet la discrepància i per tant, voler el pensament únic.

Vergonya!

Ànim! I discrepo de tu, Marcel, sí teniu per fer moltes coses dins de Sils. Ja arribarà.
Com a mínim compteu amb el suport moral de molts.

Vergonya ha dit...

Perdó, aquest comentari està extret del bloc Com més serem més riurem i hauríeu de seguir el fil de comentaris i rèpliques per saber de què va.
Gràcies!